nieuws

Stichting World Press Photo Kampen moet op zoek naar een nieuwe locatie

Stichting WPP Kampen op zoek naar nieuwe locatie
Stichting WPP Kampen op zoek naar nieuwe locatie
De Stichting World Press Photo Kampen moet op zoek naar een nieuwe locatie voor de tentoonstelling van volgend jaar. De tentoonstelling kan niet opnieuw in de Buitenkerk terecht. Dat heeft de stichting in een gesprek met een woordvoerder van de Buitenkerk te horen gekregen. De tentoonstelling zou afbreuk doen aan het heilige karakter van de kerk.
"We zijn hier heel ongelukkig meer", zegt fotograaf en voortrekker van de stichting Stefan Lanjouw. "Deze locatie stond, toen wij begonnen met het binnenhalen van de tentoonstelling, bovenaan onze wenslijst." Dat de tentoonstelling in de Buitenkerk kon worden gehouden was dan ook geweldig voor de stichting.
"We moeten nu op zoek naar een nieuwe locatie. World Press Photo Amsterdam stelt de eis dat een locatie minstens 275m2 groot moet zijn. Zulke grote locaties zijn er niet zo veel in Kampen. Maar het moet ook een sfeervolle plek zijn", aldus Lanjouw.
Of een nieuwe tentoonstelling in Kampen in gevaar komt kan Lanjouw nog niet zeggen. "We gaan nu zoeken naar een nieuwe locatie en in gesprek met beheerders. We willen heel graag in de binnenstad van Kampen blijven. Of dit het einde is kan ik niet zeggen. Maar ik kan ook niet garanderen dat de World Press Photo opnieuw naar Kampen komt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.