nieuws

Haring in Overijssel is matig volgens het AD

Haring in Overijssel is matig zegt AD
Haring in Overijssel is matig zegt AD
Wie echt lekkere haring wil kopen moet volgens de haringtest 2014 van het Algemeen Dagblad niet in Overijssel zijn.
De haringverkoper met de hoogste notering van Overijssel is volgens de test het Urker Vispaviljoen in Zwartsluis. De viszaak staat op de 47ste plaats en krijgt een ruime voldoende. Volgens de beoordeling ruikt de haring in de verte nog iets zilt, maar dat proef je niet.

'Voldoende'

Vishandel Theo Muys in Zwolle, de Urker Vishandel Baarssen in Ommen, Vishandel Den Drijver in Almelo en Vishandel Lammers in Enschede vallen volgens de test in de categorie 'Voldoende'. Het gaat om de plaatsen 52 tot en met 65.

'Slecht' en 'Oneetbaar'

Vishandel Kiefte in Enschede kreeg een 4 van de jury omdat de haring "zacht, groen en papperig" is. De krant vraagt zich af of de haring teruggeweekt is in water: "zelden een haring geproefd met zo weinig smaak. Zeer bleek van kleur" zegt het AD. De Hema in Almelo kan de haring volgens de krant maar beter uit de schappen halen: twee dagen voor de uiterste consumptiedatum al volledig bedorven. Het eindcijfer is een nul.
De beste haring is opnieuw van de gebroeders Tagi. Vishandel Atlantic in Rotterdam kreeg een 10. Een stuk verderop in Rotterdam is de allerslechtste haring te vinden bij Zeevishandel Oceana. De haring daar wordt een 'economisch delict' genoemd
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.