nieuws

Ook tijdens trainingskamp en hitte gewoon Ramadan voor spelers PEC Zwolle

Voetballen onder deze tropische temperaturen is al zwaar. Maar al helemaal met een lege maag en zonder water. Toch zijn er meerdere profvoetballers die meedoen aan de Ramadan. Zoals enkele spelers van PEC Zwolle.
Tijdens de Ramadan vasten moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang. Dat houdt in: niet eten, niet drinken en ook bijvoorbeeld niet roken.

Voetballen op lege maag

Bij PEC Zwolle vasten Denis Mahmudov, Mustafa Saymak en Soufian Moro. En dat valt ze best zwaar met deze temperatuur. Gisteravond speelde PEC Zwolle een oefenwedstrijd en stond Saymak in de basis. Hij sloeg het vasten een dagje over, waarschijnlijk haalt hij dat later in.
Mahmudov en Moro hebben zich tot nu toe wel aan het vasten gehouden. Zij kwamen gisteren allebei in actie maar speelden niet de gehele oefenwedstrijd tegen het Griekse PAOK Saloniki mee. Toch was het voetballen op een lege maag wel zwaar. "Bij die laatste sprint was ik echt kapot", zei Mahmudov.

Ook niet water drinken

Wat het misschien nog wel extra zwaar maakt is dat er tijdens de Ramadan ook niet gedronken mag worden overdag. Dus werd de mond wel met water gespoeld tijdens de rust, maar ging er geen slok naar binnen. "We hebben veel steun aan elkaar", zeggen de spelers. Samen gaat het ze makkelijker af. "Maar uiteindelijk doe je het vooral voor jezelf."
Na zonsondergang halen de spelers het gemis aan eten en drinken in en proberen ze aan te sterken. Ze moeten het nog ruim een week volhouden. Op 28 juli is de Ramadan afgelopen en volgt het Suikerfeest.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.