nieuws

Jongen uit Hengelo (15) start petitie voor betere afhandeling vliegramp

Een 15-jarige jongen uit Hengelo is een petitie gestart uit onvrede over de gang van zaken na de vliegramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines.
Ruben Vaalt is op petities24.com een handtekeningenactie begonnen. Hij hoopt daarmee te bereiken dat onderzoekers snel naar de rampplek kunnen en dat de lichamen van slachtoffers snel geborgen kunnen worden. Vaalt benadrukt dat het geen actie is tegen Rutte maar dat het juist is bedoeld om de minister-president te steunen. "Deze petitie wil ik graag voorleggen aan premier Rutte, zodat deze ermee naar Poetin zou kunnen gaan om het hopelijk snel op te lossen."
Rutte had vandaag zelf geen goed woord over voor de gang van zaken in het rampgebied, waar het onderzoek nog nauwelijks is begonnen. "Het is nu absoluut noodzaak en de eerste prioriteit dat de slachtoffers worden geborgen", zei hij. Ook zei Rutte geschokt te zijn door de beelden van de plek. "Mensen lopen te rotzooien met persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Het is ronduit walgelijk."
In een gesprek met Poetin heeft Rutte erop aangedrongen dat er snelle resultaten moeten komen bij de berging van slachtoffers van vlucht MH17. 
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer over de vliegramp in het Dossier Vliegramp MH17

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.