nieuws

Thom (12) en Bram (13) winnen uitvinderscompetitie met eetbare verpakkingen

Jongens uit Twente winnen finale GreenTech
Jongens uit Twente winnen finale GreenTech
Twee leerlingen van het Canisius uit Tubbergen hebben de finale van Greentech gewonnen, een duurzame uitvinderscompetitie van RTL4. Bram van 13 en Thom van 12 bedachten eetbare verpakkingen voor fastfood om zo minder afval te creëren.
Ooit je patatje inclusief het bakje opgegeten? De Twentse jongens zagen wel wat in dat idee. 'Out of the box' noemde de vakjury het idee van Bram en Thom. Het duo verwachtte met hun idee een grote besparing te leveren en volgens de jury scoorde de 'Eat Pocket' ook nog eens hoog als het gaat om de haalbaarheid. De twee Twentse uitvinders werden eerste met hun idee en hebben allebei een eigen 3D-printer gewonnen.
Ook drie Twentse meiden bereikten het podium bij de duurzame uitvinderscompetitie. Zij bedachten de Gike: een makkelijke manier om tijdens het fietsen energie op te slaan en te gebruiken om een telefoon op te laden of muziekboxjes te voeden. Tjarde (15), Sjeel (15) en Joy (16) behaalden een derde plaats met hun idee.
Greentech is een uitvinderswedstrijd waarin jongeren tussen de 9 en 16 jaar met ideeën komen voor een duurzame toekomst. De strijd werd elke week uitgezonden bij RTL4. Vandaag was de finale.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.