nieuws

RTV Oost nu ook actief op Instagram. Volg jij ons al?

RTV Oost op Instagram
RTV Oost op Instagram
RTV Oost is actief op allerlei social media. Niet op alle, maar wel op zoveel mogelijk relevante.
Op bijvoorbeeld Twitter, YouTubeFacebook en Flickr kun je RTV Oost al langer volgen. Sinds mei is daar eentje bijgekomen: Instagram. Voor wie het niet kent: Instagram is een dienst waarmee je foto's en video's kunt delen. Instagram bestaat sinds 2010 en is sindsdien explosief gegroeid met tientallen miljoenen gebruikers wereldwijd. In 2012 werd Instagram overgenomen door Facebook.
Waar het voor Twitter behoorlijk vanzelfsprekend was dat we daar als RTV Oost iets mee zouden kunnen, lag dat bij Instagram wat minder voor de hand. Toch zijn we er nu mee begonnen, omdat we zien dat een groot deel van ons publiek Instagram inmiddels ook gebruikt.

Verschillende social media

We zetten de verschillende social media op verschillende manieren in. Op Twitter is het vrijwel alleen nieuws. Bij Twitter draait het om korte berichten en om het 'hier en nu'. Heel geschikt dus ook voor nieuws, niet voor niks wordt het door heel veel Twitteraars gebruikt om nieuws te volgen. Al het nieuws van RTV Oost zie je ook op Twitter.
Op Facebook ligt de nadruk ook op nieuws, maar plaatsen we lang niet alles. We selecteren vooral opvallende berichten, goed nieuws en groot nieuws. Maar op Facebook is ook ruimte voor een spelletje en kun je af en toe wat winnen. YouTube is voor video's, Flickr voor foto's

Leren door te doen

En Instagram? Dat gaan we ervaren. We leren door te doen. Sinds mei plaatsen we foto's (en zo nu en dan korte filmpjes) op Instagram. Vaak is er een relatie met het nieuws, soms met een uitzending. Soms is het grappig, soms serieus, maar meestal opvallend. Tips zijn welkom! Volg ons op Instagram en laat van je horen!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.