nieuws

Eind augustus meer duidelijkheid over lekkende parkeergarage in Zwolle

Het kan nog tot eind augustus duren voordat duidelijk is waar het water vandaan komt dat lekt in de parkeergarage onder het winkelcentrum in de Zwolse wijk Stadshagen.
Op meerdere plaatsen in de garage liggen grote plassen. Het water drupt uit het plafond. Een gespecialiseerd bedrijf is een onderzoek gestart en verwacht eind augustus meer duidelijkheid over te hebben. Volgens Corio, het bedrijf dat eigenaar is van de garage, is er door de vakantieperiode wat meer tijd nodig voor het onderzoek.
Als duidelijk is waar het water vandaan komt worden er plannen gemaakt hoe de lekkages gestopt kunnen worden. Buurtbewoners en winkeliers zullen daar dan over worden geïnformeerd.
Uit een eerste onderzoek blijkt dat de lekkages op andere plekken ontstaan dan daar waar het water uit het plafond komt. Er zijn inmiddels watermonsters genomen. Daaruit moet blijken om wat voor water het gaat. Het kan bijvoorbeeld riool- of leiding water zijn. Ook wordt niet uitgesloten dat het om grond- of regenwater gaat.
Boven de garage zijn winkels en appartementen. Al langere tijd is er ergens iets niet goed waardoor er water in de parkeergarage terecht komt. De vloer is op die plekken spiegelglad en afgezet met linten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.