nieuws

Overijsselaar komt slecht tot rust tijdens de vakantie

Overijsselaar komt slecht tot rust tijdens de vakantie
Overijsselaar komt slecht tot rust tijdens de vakantie
De zomervakantie geeft voor een aantal Overijsselaars maar weinig ontspanning. Bijna een op de vijf Overijsselaars geeft aan helemaal niet tot rust te komen tijdens de vakantie. Dit blijkt uit onderzoek van GGZ-kliniek U-center.
Maar liefst 40 procent van de onderzochte Overijsselaars geeft aan de eerste dagen van deze periode meer last te hebben van vermoeidheids- en gezondheidsklachten dan normaal. Vooral vrouwen ondervinden klachten aan het begin van hun vakantie. Onder hen zegt 45 procent hier last van te hebben, tegenover 35 procent bij mannen.

Oorzaken

Volgens de onderzoekers komen de vermoeidheidsklachten onder meer door het drinken van meer alcohol dan normaal. Ook blijkt dat mensen zich tijdens de vakantie meer zorgen maken over hun werk dan door het jaar heen.
Psychotherapeut Ingrid Weijnen van de kliniek noemt de uitkomst van het onderzoek zorgelijk. “Wie zoveel stress heeft dat een vakantie niet voor de gewenste ontspanning zorgt, loopt het risico om uit te vallen.” Volgens haar is het daarom belangrijk dat mensen de problemen bij zichzelf herkennen en op zoek gaan naar een oplossing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.