nieuws

OM eist in hoger beroep twaalf jaar cel voor doden Nathalie W. uit Almelo

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep twaalf jaar gevangenisstraf geëist tegen een 25-jarige man uit Almelo die wordt verdacht van het doden van zijn ex-vriendin Nathalie W.. De eis is opmerkelijk, omdat in de eerdere strafzaak negen jaar gevangenisstraf met tbs werd gevraagd. De rechtbank legde na een tumultueuze strafzaak ook negen jaar celstraf en tbs op.
De verdachte ging in hoger beroep tegen de opgelegde straf. Hij is in het Pieter Baancentrum zeven weken intensief onderzocht. Deskundigen oordelen dat hij geen psychische afwijking heeft. Nathalie W. werd in december 2010 in haar huis in Almelo van het leven beroofd. Het lichaam van de vrouw werd enkele dagen later in de gang van het huis gevonden. Haar tweejarige dochtertje lag boven in bed.
Het OM concludeerde eerder dat moord niet vaststaat, maar dat wel zeker is dat de man zijn ex-vriendin om het leven heeft gebracht. Er zou daarom sprake zijn van doodslag. Hij zou kwaad zijn geworden omdat Nathalie abortus had laten plegen op het kind van wie hij de vader was.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.