nieuws

Pro Hengelo wil meer dan adviesroute na dodelijk ongeluk met landbouwvoertuig

Vragen over veiligheid Deurningerstraat na fataal ongeluk
Vragen over veiligheid Deurningerstraat na fataal ongeluk
Oppositiepartij Pro Hengelo wil van het gemeentebestuur van Hengelo weten waarom er vooralsnog alleen maar een adviesroute voor landbouwverkeer is ingesteld om de Deurningerstraat te mijden en er niet meteen een verkeersbesluit is genomen om er landbouwverkeer te weren.
Vorige maand kwam een 12-jarig meisje op de Deurningerstraat om het leven toen ze werd aangereden door een landbouwtractor. Na het tragische ongeluk kwam de buurt in actie en eiste maatregelen. De gemeente en een groep bewoners hadden daarna overleg, waarin de gemeente aangaf dat het weren van landbouwverkeer van de Deurningerstraat op korte termijn moeilijk is. Daarvoor moet een wettelijk besluit worden genomen, waarop zienswijzen ingediend kunnen worden.

Samen met bewoners zoeken naar structurele oplossing

In overleg met een bewonerswerkgroep wordt gekeken welke structurele oplossing kan worden gevonden voor het landbouwverkeer op de smalle Deurningerstraat. De gemeente sluit niet uit dat er op lange termijn alsnog een verbod op landbouwverkeer komt voor de straat, maar zegt dat het één van de mogelijke oplossingen is. Pro Hengelo zegt dat er nu geen juridische status is voor de adviesroute en dat ook voor zwaar vrachtverkeer een oplossing moet worden gevonden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.