nieuws

Regering plaatst rouwadvertentie voor slachtoffers vliegramp

De rouwadvertentie van het kabinet
De rouwadvertentie van het kabinet
De Rijksoverheid heeft vanmorgen een paginagrote rouwadvertentie geplaatst voor alle 298 slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. De advertentie staat in meerdere landelijke en regionale kranten.
"Geschokt en verdrietig", staat groot boven de advertentie met de namen van alle passagiers van vlucht MH17. Ook slachtoffers uit andere landen worden in de rouwadvertentie genoemd.
"Nederland is geschokt door deze dramatische gebeurtenis. Iedereen leeft intens mee. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden. Zij kunnen rekenen op steun van ons allemaal bij het verwerken van het grote leed dat hun zo plotseling en onverwacht is toegebracht", zo staat er verder in de advertentie.
Premier Rutte heeft de tekst ondertekend namens de Rijksministerraad, die bestaat uit de Nederlandse ministers en de gevolmachtigde ministers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
Ook Schiphol en de voorzitters en griffiers van de Eerste en Tweede Kamer hebben een rouwadvertentie in alle kranten geplaatst. Zij doen dit echter zonder het melden van de namen van slachtoffers.
Lees meer over de vliegramp in het Dossier Vliegramp MH17
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.