nieuws

Hengelo krijgt een eigen Kennedymars, de vierde van Overijssel

Stukje van de route
Stukje van de route
Hengelo krijgt een Kennedymars. De wandeltocht van tachtig kilometer is op 9 augustus. Na Haaksbergen, Steenwijk en Zwolle is het de vierde Kennedymars van Overijssel.
Eén van de initiatiefnemers is wandelfanaat Peter Levink. Hij vertelt dat het idee eigenlijk uit frustratie is ontstaan: "Jaren geleden had je de wandeltocht 'de 75 van Hengelo'. Die trok steeds minder wandelaars. Ik heb toen de suggestie gedaan om er een Kennedymars van te maken, maar daar werd niet naar geluisterd."

Meer deelnemers dan verwacht

Inmiddels bestaat 'de 75 van Hengelo' niet meer en is Peter al een jaar bezig met de voorbereidingen voor de eerste Kennedymars van Hengelo: "Vergunningen aanvragen, sponsors regelen, website maken, er gaat heel veel tijd in zitten." Maar het is gelukt en op 9 augustus is het zover.
Er hebben zich tot nu toe al meer lopers ingeschreven dan verwacht. "We gingen uit van vijftig, ook vanwege de vakantieperiode, maar het zijn er nu al meer dan honderd. Overweldigend!" Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt en er elk jaar meer wandelaars aan meedoen.

Overdag

Een Kennedymars is een wandeltocht van 80 kilometer en moet binnen 20 uur worden gelopen. De mars dankt de naam aan de broer van John F. Kennedy die de afstand in 1963 liep. Peter heeft er zelf al tien gelopen. Het aantal Kennedymarsen in Nederland is de afgelopen jaren kleiner geworden door een gebrek aan vrijwilligers.
Bijzonder aan de Kennedymars in Hengelo is dat er overdag wordt gelopen. De start is om vijf uur 's morgens. Meestal wordt een groot deel van een Kennedymars 's nachts gelopen. De lopers in Hengelo mogen er tot elf uur 's avonds over doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.