nieuws

Geen uitbreiding museum De Laarman Luttenberg door conflict

De uitbreiding en de verbouwing van landbouwvoertuigenmuseum De Laarman in Luttenberg is voorlopig van de baan. De eigenaar, die het museum heeft opgericht, en het stichtingsbestuur van het museum hebben een conflict.
Het stichtingsbestuur heeft plannen gemaakt om het museum voor bijna twee miljoen euro te verbouwen. Daarvoor zijn verschillende financiers gevonden. Ook de provincie Overijssel en de gemeente Raalte hebben financiële steun toegezegd. Voorwaarde daarbij is dat de eigenaar het pand met een stuk grond achter het museum verkoopt aan de stichting. Over de grond is onenigheid ontstaan.

Bestuur treedt per 30 september af

Toen de verbouwplannen aan het gemeentebestuur van Raalte zouden worden gepresenteerd zou de eigenaar bezwaar hebben gemaakt. Volgens hem lag er een afspraak dat de grond die grenst aan zijn achtertuin niet verkocht zou worden. De verbouwplannen van het museum werd van de agenda van de gemeenteraad gehaald. Dat schoot het complete bestuur in het verkeerde keelgat. Het bestuur besloot om per 30 september af te treden. De verbouwplannen zijn daarmee in de ijskast verdwenen. De eigenaar zoekt nu naar een nieuw bestuur. Als die er per 1 oktober niet is, neemt hij zelf de dagelijkse leiding over om op die manier het museum toch open te houden voor het publiek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.