nieuws

Politie vindt gestolen wapens uit museum in huis in Deventer

Politie vindt gestolen museumstukken in huis in Deventer
Politie vindt gestolen museumstukken in huis in Deventer
De politie heeft in het huis van een 45-jarige man uit Deventer een deel van het gestolen wapenmaterieel uit het Museum Vliegbasis Deelen teruggevonden. Dat heeft de politie bevestigd tegenover Omroep Gelderland.
De politie kwam bij de woning in verband met een melding over huiselijk geweld. In het huis van de man werd een heel wapenarsenaal aangetroffen, waaronder enkele stukken uit het museum in het Gelderse Deelen. De man uit Deventer zegt niet betrokken te zijn bij de inbraak.

Museum blij

Bij het museum werd twee weken geleden ingebroken. De inbraak veroorzaakte veel schade, waardoor het museum twee weekenden dicht moest blijven. Het wapenmaterieel en de kijkapparatuur dat gestolen is, is volgens de museumdirecteur niet zozeer kostbaar, maar wel waardevol voor het museum.
De politie brengt de museumstukken terug naar Deelen. Het museum is ontzettend blij dat een deel van de gestolen spullen weer terugkomt, omdat ze onvervangbaar zijn. De verdachte is aangehouden en inmiddels weer op vrije voeten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.