nieuws

Pedro Swier uit Enschede identificeert doden vliegramp Oekraïne

Trein met lichamen donderdag vertrokken naar vliegveld in Oekraïne
Trein met lichamen donderdag vertrokken naar vliegveld in Oekraïne
"Het allerbelangrijkst is dat je de onrust en onzekerheid bij mensen kunt wegnemen. We hopen ons ten beste te kunnen inzetten." Dat zegt medewerker Pedro Swier van uitvaartcentrum Vredehof in Enschede. Hij maakt deel uit van het team dat wordt ingeschakeld bij de identificatie van de inzittenden van het verongelukte vliegtuig in Oekraïne.
Dit Landelijk Team Forensisch Onderzoek bestaat uit 145 mensen. Wanneer ze aan het werk kunnen is nog niet bekend, ook niet hoeveel tijd het kost om de slachtoffers een identiteit te geven. "De identificatie na de tsunami in Thailand duurde zeven weken. Ook dit is heel veel, en gevoelig, werk."De eerste lichamen komen morgen aan op vliegveld Eindhoven. De identificatie vindt plaats in de Kazerne Korporaal Oudheusden in Hilversum.
Swier is zich bewust van de druk die op de schouders van het team rust maar voelt die niet. "Het gaat er uiteindelijk om dat we 100% van de stoffelijke overschotten kunnen identificeren. Politieke belangen tellen voor ons niet mee."
Lees meer over de vliegramp in het Dossier Vliegramp MH17

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.