nieuws

Eis van vier maanden gevangenisstraf voor steekpartij bij Tactus Zwolle

Eis: vier maanden voor steekincident
Eis: vier maanden voor steekincident
Tegen een 45-jarige man uit Zwolle is een celstraf van 4 maanden geëist. De man zou afgelopen april een medebewoners van Tactus verslavingszorg gestoken hebben. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond.
De 45-jarige en zijn medebewoner hadden voorafgaande aan het steekincident ruzie over een onbenullig iets. Tijdens die woordenwisseling zou de 45-jarige plots een zakmesje tevoorschijn gehaald hebben waarmee hij uithaalde.
Twee getuigen verklaarden dat hij gericht stak, maar dat de medebewoner deze steken kon ontwijken. Er kwam een eind aan de ruzie toen een medebewoner de verdachte knock-out sloeg. Daarbij liep de 45-jarige onder andere een gebroken neus en jukbeen op.
Volgens de officier van justitie waren beiden onder invloed van drank. De reclassering gaf aan dat begeleiding zinloos is omdat de 45-jarige niet van plan is te stoppen met drinken en adviseerde de rechtbank dan ook om een onvoorwaardelijke celstraf op te leggen. De advocate heeft twijfels bij de getuigenverklaringen, volgens haar waren de getuigen ook onder invloed. Daardoor zijn hun verklaringen twijfelachtig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.