nieuws

Justitie eist voorwaardelijke celstraf tegen patiënte tbs-kliniek Balkbrug

Justitie eist voorwaardelijke straf tegen patiënte tbs-kliniek Veldzicht
Justitie eist voorwaardelijke straf tegen patiënte tbs-kliniek Veldzicht
Het Openbaar Ministerie in Zwolle heeft een voorwaardelijke celstraf van zes weken geëist tegen een patiënte van de tbs-kliniek in Balkbrug. De vrouw zou een medewerkster van de kliniek met een mes te lijf zijn gegaan.
De medewerkster haalde in april 2012 na het avondeten de lege borden en bestek op uit de kamer van de vrouw. Toen ze binnenkwam viel de patiënte haar aan met het mes waarmee ze haar boterhammen had gesmeerd. De medewerkster kon op het nippertje ontkomen. Na haar daad vertelde de patiënte dat stemmen in haar hoofd haar hadden opgedragen om iemand te steken.
De vrouw had kort ervoor nog medicatie gehad. Ze zit inmiddels al acht jaar vast na een veroordeling. Ze werd al eerder veroordeeld wegens een poging tot doodslag en brandstichting. Gedragsdeskundigen gaven aan dat de vrouw erg verminderd toerekeningsvatbaar is en adviseerden de rechtbank om af te zien van vervolging of de vrouw geen straf op te leggen. De officier van justitie vindt dat de patiënte een voorwaardelijke straf kan krijgen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.