Tien jaar cel en tbs geëist tegen 'pedohuntende' vrouw in Enschede voor poging tot moord

Een 36-jarige vrouw uit Enschede draait als het aan de officier van justitie ligt voor tien jaar de cel in. Daarnaast is er tbs tegen haar geëist. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze samen met twee jongens van 16 en 18 jaar heeft geprobeerd een man om het leven te brengen in Enschede.

De vrouw werd volgens de officier van justitie vorig jaar actief in de wereld van het ‘pedohunten’, en had achterhaald dat het 58-jarige slachtoffer in het verleden is veroordeeld voor een zedenmisdrijf. Zij zou daarop besloten hebben de man van het leven te beroven. Vervolgens wist ze de twee jongens te overtuigen om met haar mee te gaan. Dat gebeurde uiteindelijk op 1 november vorig jaar.

'Explosie van geweld'

Het drietal bracht een bezoek aan het slachtoffer met als smoes een tv die hij te koop heeft. Vervolgens vond in de woning aan de Lintveldebrink een explosie van geweld plaats, aldus de officier van justitie.

"In zijn eigen woning werd geprobeerd het slachtoffer te vermoorden door hem met knuppels letterlijk de hersenen in te slaan en met een groot mes meerdere keren diep in zijn rug te steken. De koelbloedigheid waarmee door de verdachten over deze plannen werd gesproken en waarmee deze zijn uitgevoerd, is zowel huiveringwekkend als zorgwekkend."

Toen er iemand aan de deur verscheen, werd de aanval gestaakt. Volgens de officier van justitie is dat de redding van het slachtoffer geweest.

Wettig en overtuigend bewezen

Het OM acht een poging tot moord in vereniging wettig en overtuigend bewezen. Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs voor voorbedachte rade en is er sprake van een gezamenlijk optreden van de drie verdachten, waarbij elke verdachte een substantiële bijdrage aan het geheel heeft geleverd.

"De vrouw en de twee medeverdachten zijn voor eigen rechter gaan spelen. De gevolgen voor het slachtoffer zijn aanzienlijk", aldus de officier op zitting. "De verdachte heeft daarnaast twee jongens in haar bizarre acties betrokken: jongens die toch al een belast verleden hadden en nu wederom aan traumatische gebeurtenissen zijn blootgesteld. Dat moet haar bijzonder zwaar worden aangerekend."

Verminderd toerekeningsvatbaar

Volgens deskundigen is de 36-jarige vrouw verminderd toerekeningsvatbaar. De officier van justitie eist daarom naast een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging.

Deskundigen adviseren om het jeugdstrafrecht toe te passen bij de 18-jarige. De officier neemt dit advies over. Zij eist daarom tegen de 18-jarige jongen een gevangenisstraf van twintig maanden in een justitiële jeugdinrichting. Ook eist ze oplegging van jeugd-tbs. De zaak tegen de 16-jarige jongen wordt op een later moment achter gesloten deuren behandeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ENSCHEDE
Deel dit artikel: