nieuws

Pretparken in Overijssel zetten attracties stil op dag van nationale rouw

Dag van nationale rouw in pretparken
Dag van nationale rouw in pretparken
De pretparken in Overijssel zetten op deze dag van nationale rouw de attracties vanmiddag korte tijd stil.
Op het moment dat het vliegtuig met de stoffelijke overschotten van de vliegramp in de Oekraïne in Eindhoven is geland is er landelijk een minuut stilte. De attractieparken doen daar aan mee, maar elk op zijn eigen manier.
Zo zet Avonturenpark Hellendoorn op dat moment de attracties stil en de muziek uit. Het park vraagt de bezoekers gehoor te geven aan de oproep een minuut stil te zijn.
Pretpark De Waarbeek in Hengelo zet tien minuten lang alle attracties stil en ook gaan de muziek en feestelijke verlichting uit. Bezoekers en medewerkers wordt de hele dag in het Nederlands en Duits via de omroepinstallatie gevraagd om vier uur een minuut stilte in acht te nemen.
Attractiepark Slagharen zet alle attracties al om 15.45 uur stil en daarmee gaat ook de muziek uit. Een show die op dat moment gepland was wordt uitgesteld tot 16.05, het moment dat het park weer gaat draaien. Op verschillende plekken hangt een mededeling daarover in het Nederlands en Duits. De medewerkers van het attractiepark nemen een minuut stilte in acht. Het park verwacht dat ook de bezoekers dat zullen doen. 
Lees meer over de vliegramp in het Dossier Vliegramp MH17
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.