nieuws

Bloemenzee bij huis slachtoffer MH17 uit Zwolle groeit nog steeds

De bloemenzee voor het huis van de Zwolse Tamara Ernst groeit nog steeds. De 34-jarige vrouw kwam om het leven bij de vliegramp in Oekraïne.
Buurtbewoners, familieleden en vrienden leggen nog steeds massaal bloemen neer. Een buurtbewoonster die met een witte roos aan komt lopen zegt: "Ik kende haar niet eens maar ik vind dit zo verschrikkelijk." "Dit is voor mijn gevoel het enige wat ik kan doen." Meer kan ze niet zeggen want ze schiet vol en loopt geëmotioneerd weg.

"Dit is bizar en onwerkelijk."

Een jongen die langs fietst stopt even als hij de bloemen ziet liggen. "Ik kom bij een vriend vandaan die Tamara goed kende." Hij is nog steeds ontgoocheld door de vliegramp: "Dat zoiets gebeurt is bizar en onwerkelijk." Hij werpt een blik op een foto die tussen de bloemen hangt. "Ik vind het goed om er even bij stil te staan."
De gordijnen van het huis zijn gesloten. In de vensterbank van het oude arbeidershuisje ligt een kaartje waarop staat: "Lieve Tamara. -xxx- Joep." Een kleine tekening en het kinderhandschrift verraden zijn jonge leeftijd. Tussen haakjes heeft hij er voor de zekerheid nog bij gezet: "(buurjongetje.)" Het maakt duidelijk dat de vliegramp ook de jongsten niet ontgaat.
Lees meer over de vliegramp in het Dossier Vliegramp MH17
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.