nieuws

Gemeente Borne waarschuwt voor adder

De adderbeet van Jeroen van der Parren
De adderbeet van Jeroen van der Parren
Op de website van de gemeente Borne wordt gewaarschuwd voor een beet van een adder, bij het wandelen langs de Bornsebeek.
Maandag werd Jeroen van der Parren uit Borne 's morgens tijdens het uitlaten van zijn hond bij de Bornse Beek vermoedelijk gebeten door een adder. Dat gebeurde toen hij de poep van zijn hond in een zakje wilde doen. Ineens voelde hij pijn en op zijn arm waren twee gaatjes met strepen te zien. Op weg naar huis voelde hij zich niet lekker worden. Hij werd licht in zijn hoofd en zijn arm werd stijf.
Hij is voor behandeling in het ziekenhuis geweest en daar is contact gezocht met het Medisch Centrum in Amsterdam. Daar werd gezegd dat het om een beet van een adder moest gaan.
Op de website van de gemeente Borne staan de volgende tips:
- Gaat u wandelen langs de Bornsebeek, houd dan uw huisdier aangelijnd. Mocht je een adder waarnemen, ga er dan met een grote boog omheen.
- Wat als u of uw huisdieren door een adder is gebeten? Ga direct naar de Eerste Hulp of uw huisarts. Als uw huisdier gebeten is, bezoek dan meteen de dierenarts.
De adder is de enige slang in Nederland die giftig is. Over het algemeen is hij tussen de 50 en 90 cm lang en goed herkenbaar aan de donkere zigzagstreep over het midden van de rug. Adders zijn schuw, hebben een schutkleur en horen mensen en huisdieren van verre aankomen. De kans op een beet is dan ook klein. Adders zijn beschermde dieren, het bestrijden en het vangen van adders is daarom verboden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.