nieuws

CdK Ank Bijleveld: diepe wond in samenleving Overijssel na vliegtuigramp

"De vliegtuigramp in Oekraïne heeft diepe wonden achtergelaten in de samenleving in Nederland en in Overijssel. Namens de provincie wil ik mijn innige deelneming aan de nabestaanden van de slachtoffers betuigen." Commissaris van de Koning van Overijssel Ank Bijleveld hoopt dat de nabestaanden de kracht kunnen vinden om samen door te gaan.
Wat kun je op een dag als deze, een dag van nationale rouw, nog zeggen? "Soms heb je ergens geen troostende woorden voor", zegt Bijleveld. "Ik hoop vooral dat er genoeg mensen zijn die naast de nabestaanden staan om hen te steunen. Een arm om de schouder, luisteren en praten over wat er is gebeurd."
Bijleveld vindt het goed dat er een dag van nationale rouw wordt gehouden. "Op zo'n dag is het belangrijk om te realiseren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, het is goed om daar bij stil te staan. Voor de nabestaanden is het belangrijk dat ze kracht krijgen van andere mensen."
Ank Bijleveld reageerde vanaf haar vakantieadres. "Het houdt je de hele dag bezig. Ik denk dat iedereen zich over een paar jaar nog precies kan herinneren waar hij of zij was op het moment dat de ramp in Oekraïne gebeurde."
Lees meer over de vliegramp in het Dossier Vliegramp MH17
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.