nieuws

Global Academy in Enschede en drie andere bedrijven failliet

Global Academy en 3 andere bedrijven failliet
Global Academy en 3 andere bedrijven failliet
De rechtbank Overijssel heeft vandaag opleidingsinstituut Global Academy in Enschede failliet verklaard.
De 35 vaste medewerkers en 40 ingehuurde arbeidskrachten verliezen hun werk. De meeste leerlingen hebben hun opleiding een maand geleden afgemaakt en een certificaat gekregen. Voor de leerlingen die na de vakantie zouden starten wordt gezocht naar een andere opleiding.
Global Academy kreeg vorig jaar te maken met een forse daling van leerlingen na het stoppen van een subsidie voor scholing van werknemers en een vernietigend rapport van de Onderwijsinpectie. Die tikte het opleidingscentrum op de vingers omdat de kwaliteit van de opleidingen sterk onder de maat zou zijn. Bij een tweede inspectie oordeelde de inspectie dat de opleidingen op niveau waren gebracht, maar het kwaad was al geschied.

Tij niet kunnen keren

Het opleidingscentrum werd daarnaast in verband gebracht met belastingfraude met opleidingen en diploma's voor Poolse werknemers. Onduidelijk blijft of er ook verdenkingen terecht zijn. De problemen kwamen aan het licht toen het bedrijf in 2010 zo'n 5.000 studenten overnam van het ROC van Twente. Het opleidingscentrum heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken, maar heeft daarmee het tij niet kunnen keren.
Global Academy is onderdeel van H3 Enschede Holding dat vorige week failliet werd verklaard. Ook de andere zusterbedrijven van Global Academy, Eduper Gastouder BV, Eduo Uitzendbureau en Detachering BV, Docklink Holding en Docklink BV zijn failliet.
De rechtbank sprak ook het bankroet uit over:
- Kalco Bouw BV in Rijssen
- Eggengoor Infra BV in Radewijk
- Triple Media BV in Oldenzaal
Triple is een exploitant van busreclame in verschillende delen van Nederland.  Het faillissement is naar eigen zeggen veroorzaakt door tegenvallende omzet, hoge afdrachten en de nog steeds voortdurende economische mindere situatie. Triple Media gaat door in de gebieden van vervoerders Connexxion en Syntus, waaronder ook Twente.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.