nieuws

Go Ahead Eagles huurt Lesly de Sa een jaar van Ajax

Lesly de Sa in duel met Sjoerd Overgoor
Lesly de Sa in duel met Sjoerd Overgoor
Go Ahead Eagles heeft de gewenste buitenspeler binnen. Lesly de Sa wordt een jaar van Ajax gehuurd.
De Sa kon naar meerdere clubs, maar koos bewust voor Deventer zegt hij op de website van de club: "Het voetbal dat Go Ahead speelt ligt mij en ik ben erg onder de indruk van dat knusse stadion, met dat fantastische publiek."
De Sa speelde afgelopen seizoen twee keer in de basis tegen Go Ahead: "Ja, ik ben Go Ahead daarna ook extra gaan volgen, heb veel wedstrijden gezien. Het voetbal dat ze speelden, sprak me aan, met die snelle Antonia voorin en dat spel via de vleugels. Go Ahead staat erom bekend echt vooruit te willen spelen, ze gaan voor aanvallend voetbal. Voor mij is het belangrijk dat ik nu lekker veel aan het spelen kom, goed voor mijn ontwikkeling. Ik weet dat meerdere clubs geïnteresseerd waren, maar mijn gevoel is echt goed bij Go Ahead, ik heb zin in dat stadion te spelen."
Trainer Foeke Booy is blij met de komst van de snelle buitenspeler: "We hebben een erg goed gesprek met zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli en Lesly gehad, waarin zij duidelijk aangaven dat het goed was om eerst ervaring op te doen in Nederland. Dan is natuurlijk nog de vraag: op welke club valt de keuze? Wij hebben heel helder uitgelegd wie wij zijn, welke groep er is, hoe wij spelen. Lesly past daar echt prima in. Ook qua mentaliteit, het is een zeer frisse jongen die heel enthousiast over ons praatte. Hij krijgt bij ons de ruimte zich te ontwikkelen. En voor ons is dit een geweldige kans. Lesly heeft snelheid, is balvast, links- en rechtsbenig sterk, kan vanaf beide flanken spelen, heeft een individuele actie in huis én heel belangrijk: dreiging naar de goal. Dat is net waar wij naar op zoek zijn altijd. Hij is echt een buitenspeler, een specialist. Kortom: heel blij dat ie komt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.