Prijzen voor drankjes op terras in Zwolle en Enschede gemiddeld

Op terrassen in Zwolle en Enschede betalen de bezoekers een gemiddelde prijs voor hun consumpties. Dat blijkt uit onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies.

Het bureau bestelde op terrassen in 21 steden in Nederland twee kopjes koffie, twee glazen fris, twee glazen bier en twee glazen rosé. In Zwolle waren ze 20,23 euro kwijt, in Enschede 20,65 euro. Nijmegen is met 18,77 euro het goedkoopst, Haarlem met 22,09 het duurst.

Vergeleken met vorig jaar betalen terrasbezoekers in Zwolle en Enschede nauwelijks meer. Het gaat om respectievelijk zeven en veertien cent. In andere steden waaronder Utrecht, 's Hertogenbosch en Zoetermeer stegen de kosten voor de bestelling met ongeveer een euro. 

Trends op het terras

Het bureau onderzocht ook de trends in drankjes op het terras. De Radler-bieren met weinig alcohol en alcoholvrije speciaalbieren zoals rosé- en witbier zijn populair, maar ook Gin-Tonic, Aperol Spritz en ice-tea Green. Traditionele hardlopers zijn rosé, witbier en zelfgemaakte ice-tea. Nieuwkomers dit jaar zijn de cocktail Hugo en een ijskoude chocomel.

Meer over dit onderwerp:
Enschede Zwolle terras IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren