nieuws

Bezwaar tegen afhaalloket tegenover De Muur in Enschede afgewezen

Bezwaren van ondernemers tegen afhaalloket afgewezen
Bezwaren van ondernemers tegen afhaalloket afgewezen
Er wordt geen bouwstop opgelegd voor een restaurant met afhaalloket tegenover De Muur in Enschede. De bestuursrechter in Zwolle heeft de bezwaren van horeca en culturele instellingen in een kort geding afgewezen.Â
Het restaurant komt in de onderdoorgang tussen de Oude Markt en de Stadsgravenstraat in Enschede en is de laatste fase van de verbouw van de oude discotheek Lunàtic. Het wordt een shoarma- of dönerzaak.
Ondernemers in de buurt zeggen vooral bang te zijn voor het veiligheidsrisico als daar ook een afhaalloket komt. De onderdoorgang wordt door de uitbouw versmald, terwijl de passage toch al een probleem is op uitgaansavonden. Ze hadden de rechter gevraagd om een bouwstop tot het moment dat de procedure voor de rechter grondig is behandeld in ene zogenoemde bodemprocedure.
Een afhaalloket tegenover de bestaande automatiek De Muur kon de gemeente op grond van de huidige wetgeving niet weigeren; op het pand rustte al een horecavergunning. Daarom is gekozen voor vergunning voor de uitbouw en de mogelijkheid voor een afhaalloket schuin tegenover de bestaande automatiek. Dat is ook een veiligheidsrisico, aldus de gemeente, maar het 'minste der kwaden'. De rechter billijkte dat standpunt. 
De gemeente vermoedt dat de bezwaarmakers bang zijn voor concurrentie, maar er is de voorwaarde dat het restaurant, en afhaalloket, net iets anders verkoopt dan De Muur.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.