nieuws

Unieke plafondschilderingen in Zwolle worden blijvend zichtbaar

De unieke plafondschilderingen die zijn ontdekt in een historisch pand aan de Melkmarkt in Zwolle worden blijvend zichtbaar gemaakt voor het publiek.
De schilderingen die rond 1500 zijn aangebracht kwamen te voorschijn nadat het verlaagde plafond in het pand werd weggehaald. Ruim honderd jaar hebben ze daarachter verborgen gezeten. Volgens historicus Dirk Jan de Vries van de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed was het bekend dat de plafondschilderingen er zaten. Maar dat ze nog erg goed bewaard zijn gebleven is uniek. De afbeeldingen moeten volgens de historicus het aards paradijs voorstellen.
In het historische pand waar eerst boekhandel de Slegte zat komt een kledingwinkel. De komende maanden wordt het pand verbouwd. De architect die de tekeningen al bijna klaar had gaat deze nu aanpassen. Onder de schilderingen wordt een constructie aangebracht met een speciaal soort glas. Dit moet UV-licht tegenhouden zodat de schilderingen niet door daglicht worden aangetast..
De verwachting is dat de verbouwing rond de kerstperiode is afgerond. In de kledingwinkel zijn de plafondschilderingen dan goed te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.