nieuws

Gevaarlijke kruising N48 bij Balkbrug gaat dicht na plaatsing tunnels

Een van de landbouwtunnels onder de N48
Een van de landbouwtunnels onder de N48
De kruising van de weg Maatschappijwijk en de N48 bij Balkbrug gaat vanaf volgende week definitief dicht, nu de landbouwtunnel even verderop klaar is.
Onder de N48 zijn vier landbouwtunnels geplaatst om lokaal verkeer op een veilige manier over de weg te laten oversteken. De verbetering is noodzakelijk vanwege de vele ongelukken.

Dodelijke slachtoffers

De afgelopen tien jaar waren er ruim 550 aanrijdingen op de N48, met 13 dodelijke slachtoffers en ruim 100 gewonden. Ook op deze kruising gebeurde meerdere dodelijke ongelukken. In 2012 overleed een 16-jarige fietser op de kruising, toen hij overstak en aangereden werd door een auto.
Nu de tunnels onder de N48 klaar zijn, worden alle gelijkvloerse oversteken van de N48 opgeheven. De kruising van de N48 bij Balkbrug wordt volgende week afgesloten, zodat verkeer de weg niet meer kan overteken. De verharding wordt verwijderd, de bermsloot wordt doorgetrokken en er worden borden geplaatst.
Om te voorkomen dat fietsers en ander langzaam verkeer ver moet omrijden, is langs de westkant van de N48 een fietspad aangelegd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.