nieuws

Kapster zonder stroom in Ommen plaatst borden uit boosheid op Enexis

Boos zijn ze bij de kapsalon Ladies Only in Ommen. Boos op Enexis, omdat de netbeheerder de stroom vanwege onderhoud vandaag heeft afgesloten bij de kapsalon, op de drukste dag van de week. De eigenaresse van de kapsalon, Judith de Ridder, plaatste daarom vandaag speciale borden bij de kapsalon waar ze haar ongenoegen over Enexis op uit.
"Een klein weekje van te voren kregen we een brief afgeleverd, dat we zonder stroom zitten tussen 9 en 12", aldus De Ridder. "Dat kan toch echt anders? We hebben nog wel geprobeerd om met Enexis in gesprek te komen, maar dat ging niet, we werden echt niet fijn geholpen."

Storing in het netwerk verhelpen

Het onderhoud is volgens Enexis nodig, om een storing in het netwerk te verhelpen. De Ridder waardeert dat en snapt dat erger wordt voorkomen, bijvoorbeeld een grote onverwachte stroomstoring. Toch vindt ze dat Enexis de brief wel eerder had kunnen sturen, ze noemt dit 'bedrijfje pesten'.
Om toch alle klanten te kunnen helpen besloot De Ridder om een aggregaat in te huren, ook al kostte dat vierhonderd euro: "We hebben het geregeld via een bedrijf in Hardenberg. Vanochtend om half 8 is de boel aangesloten. De agenda zit vandaag echt bomvol en we kunnen echt geen afspraken afzeggen."

'Enexis=erisnix'

De leuzen op de borden buiten de kapsalon zijn duidelijk. Met quotes als 'Enexis=erisnix' en 'mede onmogelijk gemaakt door Enexis' wil De Ridder een statement maken: "Ik verwacht niets meer van Enexis, maar plaagstootjes uitdelen, dat mag natuurlijk wel! Ik hoop echt dat ze het in de toekomst anders gaan doen. Denk even mee, dat onderhoud had bijvoorbeeld ook op een maandag gekund, of op een avond."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.