nieuws

Rattenplaag Hengelo-Zuid wordt na lange tijd aangepakt

Inwoners van Hengelo-Zuid hebben al lange tijd last van ratten
Inwoners van Hengelo-Zuid hebben al lange tijd last van ratten
Er wordt actie ondernomen tegen de rattenplaag waar inwoners van Hengelo-Zuid al lange tijd last van hebben. De ratten komen af op het water en de beschutte bosjes bij de Omloopleiding. Aannemer Dusseldorp uit Borne heeft een ongediertebestrijder in de arm genomen.
Er zijn zo'n vijftig rattenvallen langs de Omloopleiding geplaatst die wekelijks worden gecontroleerd. Mochten er ratten gevangen zijn, dan zorgt de bestrijder voor de afvoer van de gevangen ratten. De vallen blijven tot het eind van het jaar in het gebied staan, en indien nodig worden verplaatst.
Vanaf half augustus gaat de aannemer weer aan het werk bij de Omloopleiding bij de Breemarsweg en de Twekkelerweg. Er wordt gewerkt aan een beek en waterpark 't Genseler. Dusseldorp vreest dat door de werkzaamheden de ratten op zoek gaan naar een nieuwe plek. Daarom moeten de dieren worden bestreden voor er gewerkt gaat worden.

Etensresten opruimen

De bewoners hebben volgens Dusseldorp ook een rol bij het bestrijden van de plaag. Zij worden opgeroepen om etenswaren direct in de groene container te gooien en de eenden in de buurt niet te veel te voeren. Voedselresten hebben namelijk een grote aantrekkingskracht op ratten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.