nieuws

PEC Zwolle verslaat Hannover 96 met 2-1

PEC Zwolle heeft vanavond Hannover 96 verslagen. In het Duitse Ilten werd de nummer tien van de Bundesliga met 2-1 verslagen.
Hannover kwam nog wel op voorsprong, toen de nieuwe aanwinst Joselu een vrije schop binnen tikte. PEC Zwolle, dat bijna vijf uur in de bus had gezeten voor de heenreis naar het oefenduel, herstelde zich knap: door treffers van Mustafa Saymak en Ben Rienstra leidden de Zwollenaren halverwege met 2-1.
Vlak na rust kreeg PEC Zwolle via een counter een enorme kans, maar Saymak wist die niet te verzilveren. Daarna waren de beste mogelijkheden voor Hannover, maar de Duitsers stuitten telkens op doelman Diederik Boer of mikten via de lat over. Ook werd er een goal van Hannover afgekeurd vanwege een duwfout.
De 2-1 zege op Hannover was de laatste oefenwedstrijd van PEC Zwolle in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. PEC bleef daarin ongeslagen; op de remise tegen Moeskroen na won het alle oefenduels.
Volgende week mag PEC Zwolle als bekerwinnaar aantreden tegen landskampioen Ajax in het duel om de Johan Cruijff schaal. Een week later begint de eredivisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.