nieuws

Gondelvaart Dwarsgracht week eerder bleek verstandige keuze

Het besluit om de Gondelvaart in Dwarsgracht een week te vervroegen bleek een groot succes. Zaterdagavond kwamen ruim drieduizend mensen kijken naar de optocht.
Volgens de organisatie ligt dit aantal hoger dan vorig jaar. Toen werd het evenement in het zelfde weekend gehouden als het Dicky Woodstock festival in Steenwijkerwold. Met name veel jongeren maakten toen de keuze om naar het muziekfestijn te gaan in plaats van de Gondelvaart.
In Dwarsgracht waren zaterdagavond tien deelnemende organisaties die met een versierde gondel door de grachten voeren. In het dorp wonen honderdvijftig mensen. Dat betekent dat bijna iedereen op één of andere manier betrokken was bij het bouwen van een gondel of met de organisatie.
Ondanks de grote saamhorigheid in het dorp is de organisatie bezorgd over de toekomst. Bij de bouw van de gondels zijn veel jongeren betrokken. Zij hebben door studie of werk elders in het land steeds minder tijd om hieraan mee te werken.
Het publiek reageerde enthousiast op de deelnemers. De gondel waarop het leven in de middeleeuwen werd afgebeeld was bij veel mensen favoriet. Veel mensen maakten op het laatste moment de keuze of ze naar de Gondelvaart zouden gaan. Volgens de weersverwachting was er een kans op een regen- of onweersbui. De buienradar liet zien dat de meeste buien niet over Dwarsgracht gingen.
Twee jaar geleden werd de Gondelvaart nog afgelast vanwege noodweer. Het regende en waaide zo hard dat het onverantwoord was om toen het evenement door te laten gaan. De zware bui die overtrok richtte toen veel schade aan bij het Dicky Woordstock festival.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.