nieuws

Record voor Zwarte Cross, 185.000 mensen bezoeken festival

Recordaantal bezoekers Zwarte Cross
Recordaantal bezoekers Zwarte Cross
De Zwarte Cross in Lichtenvoorde heeft dit jaar een recordaantal bezoekers getrokken. In ruim drie dagen bezochten 185.276 bezoekers de 18e editie van het evenement.
Een jaar geleden kwamen bijna 163.000 mensen op het festival af, toen ook al een record. Van grote incidenten of noemenswaardige calamiteiten was dit jaar tot nu toe geen sprake, laat de organisatie weten. "Het was een meer dan fantastisch weekend, met alleen maar lachende gezichten en een geweldige sfeer."
Hoewel de kaarten voor vandaag - de laatste dag - officieel zijn uitverkocht, kunnen belangstellenden nog steeds het festival bezoeken omdat sommige mensen al naar huis gaan. De organisatie hanteert daarvoor het principe van één erin, één eruit.

Achterwaartse recordsprong

Op het festival werd dit jaar nog een record verbroken. Motorstuntman Jackson Strong maakte zaterdagavond een achterwaartse sprong van 44 meter en zette zo een nieuw wereldrecord neer. De stunt was gekoppeld aan de Amnesty International-actie van Raif Badawi uit Saudi-Arabië. Hij is tot 10 jaar cel veroordeeld omdat hij een webforum was begonnen en de islam zou hebben beledigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.