nieuws

Marcel Kittel van Giant-Shimano wint opnieuw slotetappe Tour op Champ-Élysées

Marcel Kittel heeft voor het tweede jaar op rij de slotetappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. De Duitse renner van het Overijsselse Giant-Shimano was de snelste in de massasprint.
Kittel werd in zijn sprint geholpen door ploeggenoot Tom Veelers uit Oldenzaal. Die haalde zelf voor het eerst de finish in Parijs. De vorige twee keer dat hij meedeed aan de Tour moest hij opgeven. Ook de andere twee Overijsselse deelnemers haalden het einde. Albert Timmer uit Gramsbergen kon het feestje meevieren met Giant-Shimano. Hij fietste de Tour voor de vierde keer uit. Bram Tankink uit Haaksbergen reed zijn achtste Ronde van Frankijk. De winst in het klassement ging naar de Italiaan Vincenzo Nibali.
Veelers: "Het ging zoals we wilden. Ik reed voorop in de laatste bocht en daarna maakte Marcel het af. Het is uniek wat hij hier doet. Die Kristoff leek nog te gaan winnen, maar Marcel kwam er gelukkig nog overheen", vertelde Veelers die vooral ook blij was dat hij zelf Parijs haalde. "Dat was een persoonlijk doel van mij. Geweldig zo veel publiek hier stond."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.