nieuws

22 'Ajax-fans' opgepakt na vuurwerkincident bekerfinale Ajax - PEC Zwolle

Ajax-supporters gooien vuurwerk op het veld
Ajax-supporters gooien vuurwerk op het veld
De politie heeft vanochtend 22 verdachten opgepakt, die ervan verdacht worden zich tijdens de bekerfinale op 20 april tussen Ajax en PEC Zwolle in De Kuip ernstig te hebben misdragen. Het gaat voornamelijk om inwoners van Noord-Holland.
Aan het begin van de wedstrijd in Rotterdam werd vanuit een vak met Ajax-supporters zwaar vuurwerk op het veld gegooid. Ook werden delen van het stadion vernield. De wedstrijd werd daarop langdurig stilgelegd. De grasmat raakte beschadigd. Omdat de verdachten zich tijdens de actie onherkenbaar gemaakt hadden, is een team van agenten lang bezig geweest met het identificeren van de verdachten. Dat deden ze door het beeldmateriaal van het vuurwerkincident te vergelijken met beelden waarop de verdachten wel herkenbaar in beeld waren.
In totaal gaat het om veertig verdachten. 22 verdachten zijn er vanochtend opgepakt, de rest wordt later deze week opgepakt of is nog niet geïdentificeerd. Foto's van de verdachten die nog niet geïdentificeerd zijn worden donderdag op politie.nl geplaatst.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.