nieuws

Zoon Joris Debeij van Deventer bibliotheekdirecteur wint Emmy

Een blije Joris Debeij
Een blije Joris Debeij
Joris Debeij, zoon van directeur Jos Debeij van de bibliotheek in Deventer, heeft een Los Angeles Area Emmy Award gewonnen, een regionale Emmy Award.
Debeij kreeg de prijs voor zijn documentaire Invisible Cities: An Opera for Headphones, over een opera in een station in Los Angeles.
Bibliotheekdirecteur Jos Debeij is trots op zijn zoon: "Alle vaders horen trots op hun kinderen te zijn. Maar het is leuk om te zien, dat het gewaardeerd wordt." Toch is het voor Debeij belangrijker dat zijn zoon dingen maakt waar hij achter staat: "Het allermooist is dat hij zo zijn best doet om mooie portretten te maken, mooie documentaires. Dat het nu gewaardeerd wordt is een mooie bijkomstigheid."
Midden in de nacht kreeg Debeij het nieuws te horen: "Ik wist dat hij genomineerd was, en dat het 's nachts om een uur of vier aan de beurt zouden zijn. Dan zet je de wekker en toen kreeg ik het bericht dat hij gewonnen had." Toch betekent het niet dat Debeij het rustig aan gaat doen, nu hij erkenning heeft, aldus zijn vader: "Nu kan hij weer gewoon aan het werk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.