nieuws

Duitser krijgt lintje in Dedemsvaart

Lintje voor een Duitser
Lintje voor een Duitser
Tijdens de opening van Dedemsvaria feestweek in Dedemsvaart heeft een Duitser een koninklijke onderscheiding gekregen. Het gaat om Karlhans Simnoch uit Bad Rothenfelde. Hij werd onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau.
Volges de website Vechtdal Centraal zet Simnoch zich al 25 jaar in voor de versterking van de vriendschapsband tussen Nederland en Duitsland, en in het bijzonder tussen Dedemsvaart en Bad Rothenfelde. Simnochs woonplaats Bad Rothenfelde was tot 2001 partnergemeente van de voormalige gemeente Avereest. Dankzij Simnoch zijn de contacten na de 2001 niet verloren gegaan.
Simnoch organiseerde de afgelopen 25 jaar verschillende activiteiten en uitwisselingsprogramma’s. Zo werden in de jaren ’90 sportactiviteiten georganiseerd, zoals het jaarlijkse voetbal- en volleybaltoernooi tussen teams uit Rothenfelde en Dedemsvaart. Het komt niet vaak voor dat een buitenlander een koninklijke onderscheiding krijgt, maar onmogelijk is het niet. Aanvragers moeten zich richten tot de minister van Buitenlandse Zaken, die de aanvraag beoordeelt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.