nieuws

Vooraanstaand wetenschapper vertrekt bij Universiteit Twente

Clemens van Blitterswijk
Clemens van Blitterswijk
Onderzoeker prof. dr. Van Blitterswijk van de Universiteit Twente vertrekt naar de Universiteit van Maastricht. De topwetenschapper neemt zijn staf van zo'n 20 onderzoekers mee. Dat schrijft TC Tubantia.
De 56-jarige Van Blitterswijk doet baanbrekend onderzoek naar botherstel. De universiteit van Maastricht heeft daar meer geld voor beschikbaar dan de UT in Enschede en geeft hem meer ruimte om onderzoek naar weefselherstel te doen. "Daarnaast heeft Maastricht een academisch ziekenhuis en Twente niet”, aldus Van Blitterswijk in de krant.
Vorige week werd al duidelijk dat onderzoekster Leferink van de Universiteit Twente haar onderzoek naar herstel van bot en kraakbeen voortzet bij de Universiteit van Maastricht. Zij ontdekte een methode om bot te laten genezen en wil daar verder onderzoek naar doen. Leferink maakt deel uit van de groep onderzoekers die met Van Blitterswijk meegaat. 
De Universiteit Twente zegt in een reactie aan Tubantia dat ze met Van Blitterswijk blijft samenwerken, dat zijn vertrek jammer is maar dat het ook kansen biedt. "We gaan ons nu richten op het onderzoek naar organen op een chip die functies van menselijke organen nabootsen”, aldus de universiteit.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.