nieuws

Actief in Haarle tijdens de natuurvakantie

In Heerlijk Overijssel bezoeken we vandaag camping De Heidebloem in Haarle bij de Sallandse Heuvelrug. Onze gastheren zijn eigenaren André en Judith Langkamp. Een groep van het IVN (Instituut voor Natuurbeleving en duurzaamheid) logeert deze week op de camping. Het IVN is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. Op scholen, in Nationale Parken en in hun eigen buurt. We praten aan tafel met Hennie Bouwhuis, verbonden aan de plaatselijke afdeling van het IVN, en kenner van het gebied.
In Heerlijk Overijssel nemen we vandaag ook een kijkje bij outdoorcentrum de Wilgenweard in Nijverdal. Daar kun je sinds kort aan een nieuwe activiteit deelnemen: Expeditie Robinson. Verslaggever Hester van den Top zal aan den lijve ondervinden wat dat inhoudt. En we gaan op
Toer de Boer: op de trekker de omgeving van Hellendoorn verkennen. Boer Teun geeft eerst een korte cursus rijden met de trekker en daarna is het 'lekker op de trekker'. Met amateur historicus Robert Kemper Alferink (nazaat van de bewoners van Erve Alferink) fietsen we langs een aantal historische boerderijen in Haarle. Kemper Alferink is mede-auteur van het boek Boerderijen in Salland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.