nieuws

Kleinzoon en dochter veroordeeld na afpersing oma Hengelo

Rechtszaal in rechtbank Almelo
Rechtszaal in rechtbank Almelo
De rechtbank heeft een man uit Hengelo veroordeeld omdat hij zijn oma afperste. Ook zijn moeder, dochter van de afgeperste vrouw, werd veroordeeld.
Beiden kregen van de Almelose rechter vier maanden gevangenisstraf. Bij de moeder is een groot deel van die straf voorwaardelijk opgelegd. De rechter legde de twee ook een contactverbod op,

Telefonisch bedreigd

De zaak kwam aan het rollen doordat een buurvrouw van de oma de politie inschakelde. Zij had meegekregen dat de 81-jarige buurvrouw meermalen via de telefoon was bedreigd. De oma moest begin dit jaar ruim 2.000 euro betalen aan haar dochter en kleinzoon. De twee vonden dat de oma verantwoordelijk was voor financiële schade die ze opliepen. De kleinzoon had een tijd bij zijn grootouders gewoond, maar dat liep mis.
Toen hij weer bij zijn moeder introk werd deze gekort op de huursubsidie. Die kosten verhaalden de twee op oma. Overigens ontkenden de twee dat ze de oma afpersten. Er waren wel eens vervelende woorden gevallen, meer niet. De rechtbank vond ondanks dat dat de twee zich wel schuldig gemaakt hebben aan het uitoefenen van dwang, waardoor de grootmoeder geld gaf.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.