nieuws

Kritiek Turkse ambassadeur op erkenning Armeense genocide door Overijssel

Onthulling van Armeens genocide-monument in Almelo
Onthulling van Armeens genocide-monument in Almelo
De Turkse ambassadeur Sadik Arslan heeft forse kritiek op Provinciale Staten van Overijssel. Het gaat om een motie die in juli is aangenomen waardoor Provinciale Staten de Armeense genocide erkennen. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia.
In een brief aan de Commissaris van de Koning schrijft de ambassadeur dat de positie van de Turkse gemeenschap in gevaar is gebracht. Dat bevestigt een woordvoerder van de provincie Overijssel. De Turkse gemeenschap heeft een probleem door de motie, maar ook door het Armeense genocide-monument dat in Almelo staat bij de Armeens Apostolische Kerk. Ook dat monument zou haat aanwakkeren tegen Nederlandse burgers van Turkse komaf. Volgens de ambassadeur zijn sinds de oprichting van het monument er meer aanvallen met een racistische achtergrond.

Reactie Commissaris van de Koning

De woordvoerder van de provincie Overijssel zegt dat de brief klaarligt voor de Commissaris van de Koning. Zij heeft de brief nog niet gelezen omdat ze op vakantie is. Half augustus is ze terug. Na het lezen zal ze contact opnemen met de Turkse ambassade. Volgens de woordvoerder is het standpunt van de commissaris van de Koning wel duidelijk. In juli heeft ze al duidelijk gezegd dat de provincie geen partij in deze kwestie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.