nieuws

Politie heeft camerabeelden van daders overval bejaard echtpaar Zwolle

Er zijn camerabeelden van de twee mannen die afgelopen zondag een bejaard echtpaar in Zwolle beroofd hebben. Dat laat de politie weten.
Vanuit verschillende locaties is beeldmateriaal aangeleverd waarop de jongemannen met een scooter te zien zijn. Dat materiaal wordt nu bekeken en verwerkt, mogelijk dat de politie later de beelden nog naar buiten brengt. Maar er wordt eerst afgewacht of de jongens zichzelf melden of dat er bruikbare tips binnen komen.
Afgelopen zondag beroofden twee onbekende mannen een 85-jarige vrouw met grof geweld van haar sieraden. Dat gebeurde op de Aalvangersweg, terwijl de vrouw met haar man een tochtje maakte met hun scootmobiel. De 88-jarige man wilde zijn vrouw te hulp schieten, maar werd vervolgens door één van de mannen in de droge sloot naast het fietspad geschopt.

Echtpaar mogelijk langere tijd gevolgd

In de uitzending van Opsporing Verzocht maakte de politie vanavond verder bekend dat de overvallers het echtpaar mogelijk al langere tijd gevolgd hebben. Ze zouden al vanaf de Nieuwe Deventerweg het stel in de gaten gehouden hebben. Dat blijkt uit verklaringen van mensen die zich bij de politie hebben gemeld.
De politie sprak eerder deze week al van 'een laffe overval'. Het hoogbejaarde echtpaar bleef ongedeerd, maar de schrik zit er goed in. De mannen maakten bij de overval sieraden buit.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.