nieuws

Stille tocht in Enschede als protest tegen vervolging christenen in Irak

In Enschede wordt zondag een stille tocht gelopen als protest tegen de vervolging van christenen in het Midden-Oosten. De tocht begint om drie uur 's middags bij het Ei van Ko voor het stadhuis.
De stille tocht is een initiatief van de Syrisch Orthodoxe kerk in Nederland. Met de stille tocht en aansluitend een kerkdienst in de Jacobuskerk in Enschede wordt gehoor gegeven aan een oproep aan alle kerkleiders om zondag in een speciale kerkdienst stil te staan bij de christenen die tot nu toe zijn omgekomen, met name in Irak.

Schrijnend

De organisatie noemt de situatie in het Midden-Oosten op dit moment schrijnend en noemt als voorbeeld dat de afgelopen tijd in de stad Mosul in Irak huizen van christenen gemarkeerd zijn met de letter N. De letter staat voor Nasrani, de naam die moslims gebruiken voor christenen.
Behalve de stille tocht en de kerkdienst zullen er ook toespraken zijn van onder anderen loco-burgemeester Jeroen Hatenboek van Enschede en CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. De route: Ei van Ko-Langestraat-Van Loenshof-Zuiderhagen-Pijpenstraat-Korte Haaksbergerstraat-Kruispunt de Graaff-Marktstraat-Oude Markt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.