nieuws

PEC Zwolle woest op KNVB over 'gratis' kaarten Johan Cruijff Schaal

PEC Zwolle is woest op de KNVB. Via de Albert Heijn werden kaarten voor de Johan Cruijff Schaal weggegeven terwijl PEC Zwolle zelf allerlei beperkende maatregelen kreeg opgelegd voor de verkoop van kaarten.
'Eigenlijk te gek voor woorden', noemt voorzitter Adriaan Visser de actie van de KNVB. In een sms vanaf zijn vakantieadres schrijft de voorzitter: 'Wij moeten onze supporters met allerlei beperkende (dure, combi) regelingen kaartjes verkopen en via kennelijk een eigen sponsor is het party Hamster tijd!' Hij sluit zijn sms af met de mededeling dat PEC Zwolle de KNVB formeel zal aanspreken over de actie.

Iedereen met actiecode 'won' kaarten

De Zwolse club was tot gisteravond niet op de hoogte van de actie van de Albert Heijn. Bij twintig euro aan boodschappen kregen klanten een actiecode, waarmee twee kaarten konden worden bemachtigd. In een bevestigingsmail van Albert Heijn stond dat de kaarten waren gewonnen. Voor zover bekend heeft iedereen die een actiecode kreeg ook daadwerkelijk kaarten gekregen. De actie was alleen bij de Albert Heijn-filialen in de Zwolle en directe omgeving.
De KNVB laat in een reactie weten contact op te zullen nemen met PEC Zwolle. De bond vergelijkt de actie met andere prijsvragen zoals het winnen van kaarten bij een radioprogramma. 'De achterliggende gedachte van de acties is om zoveel mogelijk mensen naar het stadion te krijgen' zegt woordvoerder Hans van Kastel.

Totaal zo'n 2000 supporters

Gevolg is dat er zo'n 1400 supporters met gratis kaarten en op eigen vervoer zondag naar de wedstrijd in de Arena gaan. Daartegenover gaan ruim 600 supporters mee met de buscombi-regeling à 42,50 euro of een autoarrangement. De wedstrijd wordt zondag om 18.00 uur in de Arena in Amsterdam gespeeld. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt elk jaar gespeeld tussen de landskampioen (Ajax) en de bekerwinnaar (PEC Zwolle).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.