nieuws

Nu ook gratis app van RTV Oost voor Windows 8 en Windows Phones

De Windows-app van RTV Oost
De Windows-app van RTV Oost
Het heeft even geduurd, ik geef het eerlijk toe, maar het is zover: De eerste Windows-app van RTV Oost is er!
De ontwikkeling van de app heeft door verschillende oorzaken wat langer geduurd dan gepland. Maar sinds gisteren is de app te downloaden in de Windows Store. De app is beschikbaar voor apparaten die draaien op Windows 8 (desktop, laptop, tablet) en voor Windows Phones.

Apps zorgen voor groei

Voor Android smartphones en iPhones is er al een app sinds maart 2011. Daar zijn later ook apps bijgekomen voor de iPad en voor Android-tablets. De apps hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de online groei van RTV Oost. En ondanks de toename van het gebruik van apps, wordt ook de mobiele website steeds meer bezocht.
De Windows-apps zijn nog niet zo uitgebreid als de apps voor Android en iOS, maar uiteraard zie je in de app al het nieuws van RTV Oost, inclusief video en audio. Ook is er een Uitzending Gemist-functie waarin de programma’s van TV Oost zijn terug te kijken. TV Oost is live te zien en Radio Oost is live te horen en de weersverwachting is te zien.

Nieuw platform

Voor welke platforms er apps gemaakt worden hangt voor een belangrijk deel af van het marktaandeel van het platform. Overal een app voor maken is financieel niet haalbaar, maar het Windows-platform is een mooie nieuwe stap. De app is uiteraard gratis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.