nieuws

Bruikbare tip over gewelddadige overval bejaard echtpaar Zwolle

De plek waar het echtpaar werd overvallen
De plek waar het echtpaar werd overvallen
Er heeft zich een goede getuige gemeld over de gewelddadige straatroof afgelopen zondag op een bejaard echtpaar aan de Aalvangersweg in het buitengebied van Zwolle.
Dat zegt een woordvoerder van de politie naar aanleiding van de uitzending van het Opsporingsprogramma Opsporing Verzocht gisteravond. De tip kwam meteen al tijdens de uitzending binnen en wordt nu onderzocht.

Grof geweld

Twee mannen beroofden zondag aan de Aalvangersweg een 85-jarige vrouw met grof geweld van haar sieraden. Het gebeurde rond kwart voor vier 's middags terwijl de vrouw met haar man een tochtje maakte met hun scootmobiel. De 88-jarige man wilde zijn vrouw te hulp schieten, maar werd door één van de mannen in de droge sloot naast het fietspad geschopt.
Volgens de politie zijn er behalve de getuige ook camerabeelden van de gezochte mannen. Op verschillende plekken zouden ze zijn vastgelegd door bewakingscamera's. Deze bewakingsbeelden worden eerst nauwkeurig onderzocht worden mogelijk pas later naar buiten gebracht. De politie hoopt dat de gezochte mannen publicatie van de beelden niet afwachten en eieren voor hun geld kiezen door zich te melden. 

Bejaard stel gevolgd

Het is vrij zeker dat de mannen het bejaarde stel van 85 en 88 al vanaf winkelcentrum Zwolle Zuid aan de Oldeneelallee zijn gevolgd. Dat maakt de straatroof volgens de politie nog ernstiger dan die al was.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.