nieuws

Condoleanceregisters vliegramp met MH17 in Overijssel veel getekend

Het condoleanceregister bij de McDonalds in Almelo
Het condoleanceregister bij de McDonalds in Almelo
Na de vliegramp met de MH17 in de Oekraïne bijna twee weken geleden hebben honderden inwoners van Overijssel de moeite genomen om naar een gemeentehuis of schoolgebouw te gaan om een condoleanceregister te tekenen. Dat kon onder meer in Hellendoorn, Zwolle, Deventer, Almelo, Raalte en Losser.
Vrijdag sluiten veel condoleanceregisters, enkele condoleanceregisters blijven nog open. Een aantal gemeenten wil mensen de kans geven om ook na hun vakantie het register nog te tekenen.

Veel condoleances in Almelo

De gemeente Almelo werd met vier slachtoffers het zwaarst getroffen van alle gemeenten in Overijssel. Het register bij de gemeente werd druk bezocht. Zolang er nog behoefte aan is blijft het liggen. Tot nu toe zijn er volgens de gemeente ruim vijftig pagina's van het boek beschreven. Het is nog niet duidelijk wat er na sluiting mee gaat gebeuren.
Het register bij de McDonald's in Almelo was eigenlijk alleen bedoeld voor medewerkers, maar volgens eigenaar Han Asbroek toonden ook de gasten interesse. Hij wacht tot na de vakantieperiode met het weghalen zodat iedere werknemer de kans krijgt om te tekenen. Daarna wordt het boek overgedragen aan de dochter van de overleden medewerkster.

Online

Veel gemeenten verwezen inwoners ook door naar het landelijke online register. Dat is inmiddels tienduizenden keren getekend.
Lees meer over de vliegramp in het Dossier Vliegramp MH17
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.