nieuws

26e editie Dicky Woodstock in Steenwijkerwold van start

Popfestival Dicky Woodstock in Steenwijkerwold beleeft dit weekend de 26e editie. De organisatie en zo'n 80 vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat alle voorbereidingen perfect zijn verlopen. Het festival begint vanavond met  een optreden van ondermeer Normaal.
Stralend weer, vier grote feesttenten en een bonte verzameling regionale, nationale en internationale artiesten moeten ervoor zorgen dat Dicky Woodstock 2014 een groot succes wordt. De echte publiekstrekkers zijn ondermeer Normaal, Vandenbergs Moonkings en zangeres Kim Wilde. De organisatie verwacht tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers op het festivalterrein in Steenwijkerwold.

"Dorpsfeest voor jong en oud"

De organisatie is al vanaf het eerste begin in handen van Henk Kranendonk. Hoewel het festival behoorlijk is gegroeid is het nooit zijn bedoeling geweest uit te groeien tot Pinkpop of Lowlands. Juist de kleinschaligheid maakt dat het festival een gemêleerd publiek trekt en nog steeds de sfeer heeft van een mooi dorpsfeest.
Twee jaar geleden leek het erop dat het was afgelopen met Dicky Woodstock. Door plotseling hevig noodweer met een windhoos en enorme hagelstenen stortte de grote tent in. 14 mensen raakten gewond en de schade was enorm. Organisator Henk Kranendonk denkt nog dagelijks aan die rampzalige avond, toch is met steun van vrijwilligers, sponsors en de politiek het festival doorgegaan, en zelfs nog wat gegroeid.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.