nieuws

Familie uit Oldenzaal in tranen: papegaai Maxx was er net, maar ontsnapte

Het moet wel een opvallende verschijning zijn boven Oldenzaal. De blauwgele ara Maxx vliegt daar sinds gisteren ergens rond. Het enige probleem is dat de vogel daar niet hoort, maar in een huis in de wijk Graven Es in Oldenzaal.
Weken hadden Marleen Knaap, Anton Blok en hun kinderen naar de komst van Maxx uitgekeken. Maar binnen een paar dagen is de vogel al gevlogen. "We hadden hem nog maar net en hij had nog nooit gevlogen, maar zijn eerste vlucht was meteen een hele goede", vertelt een verdrietige Marleen. "Het leek wel of hij werd gedragen door de wind. Hij hoort helemaal nog niet zo ver te kunnen vliegen."

Buitendeur open

De papegaai is pas 18 weken oud. Het dier is met de hand grootgebracht en heeft geen idee hoe hij zelf eten moet zoeken. Grote afstanden vliegen kon Maxx ook nog niet, maar toch maakte de papegaai handig gebruik van een buitenkansje. De kinderen hadden de buitendeur open laten staan. De vogel vloog de hele kamer door en ontsnapte.
"We zijn allemaal achter hem aan gegaan. Met de auto, op de fiets en lopend", vertelt Marleen. Maxx werd voor het laatst gezien bij het Thij College. "We hebben hem nog maar vijf dagen, dus hij luistert nog niet goed naar zijn naam. We hebben zo naar hem uitgekeken, zijn zelfs een paar keer naar hem gaan kijken."

Heel tam

Hoe lang Max het alleen vol kan houden, durft Marleen niet te zeggen. "Hij had net gegeten toen hij wegvloog. Ik heb de dierenambulance al gebeld, maar daar hadden ze nog niks gehoord." Marleen hoopt nu dat Max honger krijgt en op zoek gaat naar mensen. "Hij is heel tam en gaat zo bij mensen op de arm zitten." Marleen hoopt dat de vogel wordt gevonden en dat de vinder contact opneemt met de dierenambulance. Bellen met RTV Oost mag ook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.