nieuws

Tienduizend kilo aardappels uit Goor voor de voedselbank

De voedselbanken in Twente krijgen over een paar weken zo'n tienduizend kilo aardappelen. Deze worden verbouwd op een stuk gemeentegrond in Goor, op het terrein van de vroegere gemeentewerf.
Op initiatief van de stichting Voor en Door Goor zijn de aardappelen gepoot. De akker wordt als stadslandbouwproject onderhouden door vrijwilligers die de opbrengst afstaan aan de voedselbank.
Verse groente en aardappelen zijn zeer welkom bij de voedselbanken. Daaraan is een groot te kort sinds in  een aantal plaatsen de supermarkten op zondag open zijn. Eerder werden verse groenten die op zaterdag niet verkocht werden naar de voedselbank gebracht. Maar veel van deze groenten worden nu alsnog op zondag verkocht.

Behoefte aan vrijwilligers

De stichting verwacht dat over ongeveer twee weken de aardappelen geoogst kunnen worden. Maar dan moeten er wel voldoende vrijwilligers zijn die de aardappelen uit de grond willen halen. Zowel de voedselbank als 'Voor en Door Goor' roept vrijwilligers op om mee te helpen.
Als de aardappelen zijn gerooid wordt de grond gereed gemaakt voor graan. Als dat goed gaat en er een molenaar is gevonden die het graan wil malen, zit er volgend jaar meel in de kratten van de voedselbanken in Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.